lördag 26 maj 2012

Öresund, plenty plattfisk.

Nu är det ju nästan en hel vecka sen vår årliga Kristiflygare-safari var slut. Dags att hitta på nåt nytt. Sundet! Yepp, det får det bli.

Peter o Benny åkte på fredag eftermiddag ner till Dan i Ullared för övernattning och vidarefärd till Helsingborg i lördagsottan.

Men först hann vi med ett kort besök på Ge-Kå´s fiskeavdelning. Fyförihelvete vilken satans avgrundshåla denna butik är. Får kryllet efter en kvart därinne. En hel hoper kärringar med kundvagnar fullastade som en polsk skåpbil på väg söderut.

Nåväl, fick lugnat mig med en stadig vodkagrogg hemma hos Dan sen och vi fick ju tag i lite fiskegrejer, främst till Norgeresan.

Fisket då? Jotack, det gick bra. Först över till danska sida för att köpa borstmask, inget billigt nöje det här, 900:- kilot,  m.a.o dubbelt så dyrt som svensk oxfilé, tänk på det jäkla småsandisar när ni på en sekund rensar kroken utan att ens fastna som tack!

Men det är absolut nödvändigt med mask, vi testade allt från sill, makrill, räka, gulpmask men den äkta borstmasken var helt överlägsen.

Vi fick nog drygt hundra plattisar, fördelat på 85% Sandskädda o resten Rödspätta + en Skrubba för Dan´s del. Några mindre Torskar, några Knotar och en Sill var väl det hela. Tyvärr inga större firrar idag, Peter o jag tog hem varsin spätta annars var allt retur. De satt ytligt och bra idag, vilket sällan är fallet.

Provade ett poängsystem för interntävling, främst tänkt för norgeresan. Dan vann och jag kom trea...

En otrolig tur med vädret, enda att klaga på var att driften var lite för långsam sista halvan av de över sju timmarna på havet. Men det är smällar man får ta :-)



Dan in action.



Torsk på balansare. Uppe i sex arter nu...




Rödspätta.




Knot.




Doublé, Spätta & Sandis.



.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar