onsdag 25 juli 2012

Pelagiskt vertikalfiske.

Var idag i en mindre sjö, full med fin Abborre och gott om mindre Gäddor. Man har för 5-6  år sedan även planterat in en drös smågös i två omgångar, men det har inte tagit sig. En o annan Gös har kommit upp vart år, de har blivit större o större, varför det är klart misstänkt att det är utav isättningsfisken man fångat.

I år finns dock inga rapporter om några Gösar. Brukar testa nån gång vart är och idag var det alltså dags. Lugnt o fint på förmiddagen, sol o göttigt! Körde ut till en kant nära land och använde den nymodifierade sidogivaren. Körde efter 6-7 metersdjupet.

Ser lite bollar här o där, och rätt som det är kommer ett saftigt eko in halvvägs nere mot botten.
-Fan, kan det verkligen vara en Gös?
Sänker en mindre grönaktig Fin-S mot ekot och det smäller på direkt, ingen tvekan här! Känner per omgående att det är en Gädda, den rusar som en tok så fort jag lyckats pressa upp den närmare ytan.

Till sist ger den sig, ingen best, men en riktig kämpe. Kör vidare och letar och fiskar på många ekon, mest mindre Abborre.
Hittar småningom ett fint eko till, det på bilden nedan. Den klippte också direkt men hängde endast med havvägs upp där den klev av och försvann. Klart roligt när man hittar ett eko att fiska på. Man ser ju massor och försöker få dem att ta,men när det väl är ett "riktigt" eko ser man det genast och då är det spännande...


76 cm.




Pastorala vyer.




Tjocka strecket till vänster är Gäddan. Den stiger och klipper jiggen för att strax därpå kliva av. Ner med jiggen igen, men det är ju lönlöst...




En liten gullig kopparorm låg och gottade sig i solen  :-)



.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar