söndag 30 december 2012

Årets sista firre blev en Abborre.

Ingen högoddsare förstås.
Om det inte blir radikalt med minusgrader nu är det slut på isen i våra trakter. Fortfarande var det 15 cm, men sämre kvalitét än i går. Nu går jag inte ut mer innan ny frost har gjort sitt jobb. Rätt gott väder annars, grått förstås, men inte så blåsigt idag och uppehåll. +4 grader.

Testade en "ny" grej idag, ny för mig alltså... En pirk med en tafs under och en liten mormyska därpå. Ett urkramat öga på kroken och sen ner på åtta meter. Pang! Small direkt. Fick rätt många mindre och en trehektos.



Ganska fin.


.

lördag 29 december 2012

Dagens tema: Grått.

Rundsjön. 15 cm is. Ganska blåsigt men jag höll mig hyfsat i lä. Grått väder, grå is. Någon plusgrad och regn i luften.

Hittade de små liven först på fem meter mjukbotten. Inte grundare, ej heller djupare. Drog ett gäng i standardstorlek.

Borrade mig bortåt ett område jag DrDepthat och tänkt mig återvända till på isen. Gjorde så och där fanns lite fler borrar, dock samma storlek. När jag kände att det började räcka med småfisk, hakade jag på en balansare och fick genast påslag.

De mindre fiskarna är där och stöter o petar. Fick en liten glupsk en och nästa nedsläpp small det så där gott som bara feta Abborrar kan. En tjusig dam hade klippt balansaren utan tvekan. Är ju alltid lite lattjo med handhållen flätlina, ibland går det bra, ibland smiter de.

Lyckades lirka upp den till iskanten där den naturligtvis fastnade på tvären under hålet. Eftersom det bara var 15 cm is nådde jag ner med näven och bärgningen gick lyckligt.





Grått var det ja.



En liten pys.




Så ska de se ut! 37 cm. 620 gram.




.

fredag 28 december 2012

Mellandagsfiske på isen.

Kom lite kyla till slut ändå! Minus 6,5 inatt gav hopp om gångbara isar. Stack till Häradssjön och si, det var ganska bra med isläget. Dubbelis i.o.f.s men de var ungefär 8+8 cm med ett par cm vatten emellan.

Borrade kring lite och hitta småabborrar på grunt vatten. De var i skuggan på 1,5 meters djup.
Provade fler ställen men de nappade endast på detta djup och heller inte ute i solen. Fick nåt tjog, alla små.

Mats B lyckades slita sig från den fantastiskt intressanta och viktiga hockeymatchen på TV:n, (juniorlandslaget), och tog sig ut på isen även han. Som vanligt var säsongens utrustning fejad o klar sen länge...


Efter lunchen åkte jag ner till lilla sjön hemma, mest för att kolla isen även där, lade en timme men fick bara två minisar. I samma hål dessutom.


Tyvärr säger Klart.se att det kommer milt och snö i morgon. Skit!



Mats B på gång. Snart får han nog en fisk?

 
 
 
Wunderbaum!



.

söndag 16 december 2012

Ispremiär

Isarna här i vår trakt är inget vidare ännu. Helgens plusgrader har i alla fall stöpt ner snön så kommer det nu bara rejält med frostkyla nu så kan det ordna till sig.

Årets långa julledighet närmar sig med snabba steg. Vi har ledigt nonstop mellan 22/12 och 6/1 egentligen. Blir nog att jag åker in och jobbar lite, men det kan bli en hel del pimpel också om man har tur. Skulle hemskt gärna komma ut på Sommen och leta Norsabborre men än så länge har Jesus ensamrätt på det fisket...

Fisket senare tiden har det inte varit så mycket bevänt med. Jobbet, hemmafix och en något bristande motivation har gjort att jag inte fått tummen ur. Första halvan av 2013 ser inte ut att bli bättre ur fiskesynpunkt heller. Ska byta fönster, panel och tilläggsisolera huset. Ja, inte ska jag göra allt själv, men så mycket det går.

Nåja, en liten sväng till Härads hanns med idag. Från land och 20 meter ut var det 15cm is, men sen var det bara 7 och då vände jag.

Några småpinnar blev det, största var en hektofisk. Nu är premiären avklarad åtminstone.


Hannarna börjar redan bli lekfärgade.





.